Klantcase: Slimme API voor Brezo

Opdrachtgever: print.com

Textieldrukkerij Brezo, onderdeel van Print.com is overgegaan naar een nieuw ERP pakket. Netzozeker is vanwege haar kennis van de printindustrie gevraagd om een API te ontwikkelen dat bestaande websites automatisch aan dit ERP systeem koppelt. “Netzozeker is bekend met onze sector en kan hierdoor snel starten en bijdragen”, verklaart Chief Strategy Lucas Baarspul waarom juist Netzozeker hiervoor is benaderd. “Ze snappen onze productieprocessen.”

Zijn collega Sander Scheer, die als process specialist het development team aanstuurt, herkent het voordeel van de expertise. “Netzozeker kan als kenner van de print & sign branche goed met ons meedenken en sparren. Zo was ik bijvoorbeeld onder de indruk van de snelheid waarmee ze al een eerste concept opleverden. Dit terwijl we er zelf al een tijdje mee bezig waren en er niet goed uitkwamen. Dit zegt veel over de meerwaarde van Netzozeker voor ons.”

LEES VERDER

API als toegangspoort naar webshops Brezo

Textieldrukker Brezo heeft verschillende webshops en is sinds 2019 onderdeel van Print.com. De vraag van Brezo was of Netzozeker een API (Application Programming Interface) kon maken die als toegangspoort functioneert tussen het nieuwe ERP-pakket Odoo en de websites van Brezo alsmede de systemen van klanten. Scheer hierover: “Het assortiment en aantal orders is zo groot, je wilt voorkomen dat je alles met de hand moet gaan overtikken en handmatig mails moet gaan versturen. Daarom hebben we dit bedrijfsproces volledig geautomatiseerd.”

Meerdere netwerken in beeld die gekoppeld worden door persoon met device

“Het voordeel is dat ze productie snappen.
Ze kunnen meteen inspringen. Zonder dat wij te veel tijd aan introductie en projecten er om heen kwijt te zijn.”

Lucas Baarspul

Integratie met standaard productieproces

Door de API koppeling die Netzozeker heeft ontwikkeld kunnen zowel Print.com zelf als klanten van Brezo vanuit hun eigen applicatie de orders nu automatisch digitaal inschieten en de actuele status van hun opdrachten checken. Brezo zelf kan meteen zien welk textiel en opdruk het betreft en dit vervolgens afhandelen in de productieplanning conform de standaard werkwijze en bedrijfsprocessen binnen Print.com. De slimme koppeling heeft immers ook een ketenintegratie mogelijk gemaakt waarmee de onderlinge dagelijkse processen meteen op elkaar zijn afgestemd. Daarmee is ook veel efficiency behaald.

Innoveren belangrijk voor print industrie

“Door de technische softwareoplossing van Netzozeker kunnen we de productiemogelijkheden nu beter digitaal ontsluiten”, vat Baarspul de meerwaarde van de API samen. “Je ziet dat steeds meer klanten ook zelf digitaliseren, dus dat het nodig is om sneller en makkelijker te koppelen in plaats van dingen op een conventionele manier te blijven inrichten. Het is voor ons een groot voordeel dat Netzozeker kennis heeft van de maakindustrie en goed weet hoe dat verder digitaal te innoveren. Ze functioneren als een flexibele schil rondom ons eigen development team. Doordat we projecten als deze met vol vertrouwen aan hen kunnen uitbesteden, kunnen wij onze innovatiesnelheid weer verhogen. Dat is erg belangrijk voor ons als innovatief online printplatform.”

OOK DIRECT SMART IN DE GRAFISCHE INDUSTRIE?

Bent u actief in de grafische industrie branche en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij vertellen u het graag.

De voordelen voor Brezo

Netzozeker bouwde in opdracht van Print.com voor Brezo een API koppeling. Met de API van Netzozeker ontsluit Brezo haar ERP Pakket Odoo naadloos met verschillende eigen websites en klanten. Hun voordelen:

  • Naadloze koppeling met meerdere systemen
  • Digitalisering en automatisering van processen 
  • Tijdswinst, efficiëntie en foutreductie
  • Klanten de mogelijkheid geven om o.a. geautomatiseerd te bestellen, order statussen op te halen en prijzen te bekijken. 
Applicaties op maat Koppelingen (API)