We laten onze klanten graag zelf aan het woord.

Kom jij ons versterken?

Werken als front-ender, back-ender of UI/UX designer?

Vacatures >

Klantcase: The Label Collective Group

Richard Rensen
Richard Rensen

The Label Collective Group uit Haaksbergen gaat hard. De producent en distributeur van labels, etiketten en stickers wil binnen tien jaar één van de grootste van Europa zijn. En daarbij krijgen ze hulp van Netzozeker.

Dure labels

Hij begon met de productie en online verkoop van blanco en bedrukte etiketten, labels en stickers. Een productiehal van 125 m² groeide in vier jaar tijd naar 4000 m² en het aantal werknemers van vier naar dertig. Zijn webshop labeldiscounter.com levert door heel Europa, EtiketXL.nl vooral in Nederland, België en Duitsland. Richard Rensen gaat hard. Zijn The Label Collective Group is op weg de wereld, of in ieder geval Europa, te veroveren.

De rasondernemer verbaasde zich als pandjesbaas over de kosten van etiketten voor de producten die hij verkocht. “Dat moest goedkoper kunnen’’, kijkt hij terug. “En toen besloot ik ze zelf te gaan produceren. Huismerk etiketten voor de bekende merken als Dymo, Seiko Brother en Zebra printers. Eerst in China. Later vanwege alle importkosten en lange levertijden gewoon in Nederland.’’

Innovatief

Door in te zetten op innovatieve apparatuur, zoals een futuristische inpakmachine die sneller inpakt dan tien mensen, groeide de producent en internetondernemer snel uit tot één van de toonaangevende label- en etikettendrukkers van Nederland. “We groeien jaarlijks met 58 procent. Als we die groei doorzetten kunnen we binnen een aantal jaren bij de top van Europa horen’’, aldus Rensen.

 

“Wij zijn de Lidl onder de etikettendrukkers, prijsbewust met goede service en hoge kwaliteit.’”

Internationaal

Hoewel zijn webshops al een groot deel van Europa bedienen wil Rensen de internationalisering serieuzer aanpakken. Door mensen aan te nemen die de taal spreken van de beoogde verkooplanden en lokale productiehallen op te zetten. Zo bespaart hij op transportkosten en voelen klanten zich gewaardeerd doordat ze in hun eigen taal geholpen worden.

Eenheid in ICT

De productie versnippert dus voor The Label Collective Group, maar achter de schermen is er eenheid. Dankzij Netzozeker. De losse systemen worden door het Deventer ICT-bedrijf aan elkaar verbonden. Rensen: “Daardoor kunnen we bijvoorbeeld de productie in Frankrijk vanuit Nederland aansturen. We kunnen bijhouden hoeveel afval er waar vrijkomt, waardoor je kunt ingrijpen op efficiënt materiaalgebruik. We kunnen ook de productiviteit van werknemers monitoren en met het systeem automatisch drukprocessen inplannen. Bovendien kunnen we heel gericht de kosten van het productie- en transportproces in de gaten houden, dat we weer door kunnen rekenen in de verkoopprijs. Netzozeker heeft eerder vergelijkbare systemen gebouwd. Daardoor merk ik dat ze veel ervaring en kennis hebben, meedenken met ons en precies begrijpen wat we nodig hebben.”

Toggle specificationsWat doet Netzozeker voor The Label Collective Group?

Voor The Label Collective Groep bouwt Netzozeker een ERP systeem dat er voor zorgt dat processen en werkzaamheden efficient en efficiënt verlopen. Er worden verschillende webshop en processen met elkaar verbonden tot één geautomatiseerd systeem. Van offerte's tot orders en van planning tot verzending. Uiteraard ontbreekt ook de administratieve koppeling met Exact niet.

Meer informatie

Tekst: Luuk Talens
Publicatie: MKB magazine oktober 2016