Klantcase: Grolsch / contractmanagement tool

Referentie: Grolsche Bierbrouwerij Nederland

Grolsch heeft met de nieuwe ODM applicatie een enorme efficiencyslag gemaakt in het vastleggen van biercontracten met horecaexploitanten. Waar de bekende bierbrouwer eerst de mondelinge afspraken op kantoor moest uitwerken en accorderen alvorens deze uitgeprint op locatie ondertekend kon worden, kan er nu op de locatie zelf binnen een uur een contract opgesteld, getoetst en ondertekend worden. 95% Van de afspraken worden inmiddels digitaal vastgelegd met deze applicatie die Netzozeker voor Grolsch heeft ontwikkeld.

LEES VERDER

Tijdwinst

Grolsch is erg content met deze behaalde tijdwinst. “In het horecaveld is de concurrentie enorm en er zijn daarnaast veel wisselingen. Klanten kiezen heel makkelijk voor een andere brouwerij. Het is dus belangrijk om snel en flexibel te kunnen reageren”, vertelt Marijke Wiedemeijer, On Trade Finance Process Manager. “In deze app hebben we enerzijds de afspraken waar mogelijk gestandaardiseerd, maar anderzijds heeft Netzozeker er ook veel flexibiliteit ingebracht. Daardoor kunnen we zowel de variabelen waarmee gerekend wordt als ook de teksten zelf helemaal aanpassen. De app is dus alles behalve standaard. We kunnen in no-time zien en beslissen of een deal voldoende rendement oplevert. ODM staat dan ook voor On Trade Decision Model.”

Business analyse met Netzozeker en klant

“Netzozeker heeft me echt verrast dat ze zo snel begrepen wat er van hen gevraagd werd en dat zij de app op deze manier hebben ontwikkeld”

Marijke Wiedemeijer 

Complexe materie

“Het is een ingewikkelde softwareapplicatie”, weet Wiedemeijer als voormalig financieel specialist. “Netzozeker heeft me echt verrast dat ze zo snel begrepen wat er van hen gevraagd werd en dat zij de app op deze manier hebben ontwikkeld. Het is een complexe materie om te begrijpen hoe alles met elkaar moet rekenen, wat de impact daarvan is en hoe het vertaald moet worden in de software. Netzozeker heeft de enorm uitgebreide Excel sheet, die wij eerst gebruikten, weten om te zetten naar een goed werkende online applicatie. De applicatie is vervolgens gekoppeld aan ons CRM-systeem en is geïntegreerd met een rekentool, offertetool en autorisatieschema.

Direct aan tafel tekenen

De accountmanagers kunnen de afspraken met de klant nu heel eenvoudig direct invoeren op een iPad. Wiedemeijer: “Dan heb je het over de bonussen, de sponsoring, rekenkundige bedragen die uiteindelijk moeten leiden tot een bepaald rendement.” Het hele financiële plaatje wordt in deze applicatie doorgerekend. “Past dat meteen binnen de financiële kaders dan kan hij direct met de klant aan tafel zijn deal gaan tekenen. Maar ook als de deal een grote sponsoring of investering qua biertechniek bevat, kan het nog steeds heel snel gaan. Door de directe koppeling met ons crm-systeem, waar ook onze goedkeuring workflow zit, kan de deal alsnog intern binnen een uur direct tot een contract leiden. De accountmanagers zijn dan ook erg content met de flexibiliteit die ODM app hen geeft. “Ook overigens dat ze snel teksten net iets anders kunnen verwoorden. Dat samen met de snelheid is de grootste winst voor de accountmanagers.”

“Er zijn wel 10 pagina’s aan variabelen waarmee gerekend kan worden in de app”

Marijke Wiedemeijer

Tot in detail beheersbaar

Dat elk contract tot op artikelniveau door Grolsch te wijzigen is, is een technisch hoogstandje vanuit Netzozeker. Grolsch kan de gehele opgebouwde pdf zelf beheren. Met zogenoemde placeholders kunnen ze variabelen uit de deal in het contract te plaatsen. Een nieuwe functionaliteit die is ingebracht door Netzozeker. Hiermee zijn de contracten tot in detail beheersbaar voor Grolsch. “Een belangrijke wens van ons omdat dit vaak  voorkomt. Soms gaat het maar om één zinnetje, maar het maakt wel het verschil uit of we wel of niet digitaal en dus snel de deal kunnen rondmaken.” Daaruit blijkt weer: vakmanschap is meesterschap. Ook binnen de ICT. 

OOK DIRECT DIGITAAL INNOVEREN?

Neem contact met ons op of plan direct een afspraak.

De voordelen voor Grolsch

 

Netzozeker bouwde voor Grolsch een maatwerk applicatie. Met de applicatie van Netzozeker heeft Grolsch een aantal voordelen behaald

  • Digitalisatie van processen 
  • Tijdswinst & efficiëntie
  • Afspraken gestandaardiseerd 
Applicaties op maat Koppelingen (API)