Blokhutwinkel automatiseert het gehele verkoopproces in één complete ordertool

Referentie: Blokhutwinkel

Netzozeker heeft met het ontwikkelen van een complete ordertool een ingewikkeld probleem voor Blokhutwinkel opgelost. Klanten kunnen nu heel eenvoudig online of in de showroom hun blokhut of tuinhuis met alle talrijke opties en accessoires samen stellen, terwijl Blokhutwinkel deze orders digitaal in één systeem kan beheren. “We zijn hierdoor af van al het overtypen. Zonder dit ordersysteem hadden we het absoluut niet gered om alle bestellingen in de drukke Corona-periode af te handelen”, zegt Rene Kroon, mede-eigenaar van Europa’s grootste blokhutten showroom. 

LEES VERDER

Alle klantcommunicatie inzichtelijk voor medewerkers

In het ordersysteem van Blokhutwinkel zitten alle offertes, bestellingen, prijsopgaves, tekentool en klantcommunicatie. Het is voor de klant zo makkelijk mogelijk gemaakt om te bestellen. Zo krijgen klanten via een toegezonden link toegang tot de klantportal. Daarin kunnen ze de prijsopgave van hun bestelling inzien, via de tekentool aanpassingen aan hun ontwerp doorvoeren en ook digitaal akkoord geven. Of juist aangeven waarom ze niet akkoord zijn. Al deze gegevens komen bij Blokhutwinkel nu in hetzelfde systeem terecht. Hierdoor is alle klantcommunicatie inzichtelijk voor alle medewerkers. 

 Alle pakketten gekoppeld in 1 ordersysteem 

 “Alle verschillende pakketten zijn door Netzozeker aan elkaar gekoppeld in ons ordersysteem, het is hiermee de spil van onze organisatie”, vertelt Kroon. “Waar we eerst 4 schermen open hadden, één voor de planning, één voor de orders, één voor de persoonlijke mailbox en één voor het ticketsysteem, werken we nu vanuit één systeem. We zijn af van het wel 3 tot 4 keer overtypen. Dat scheelt heel veel tijd en fouten. We zaten nog in de showroom met de klant bestellingen ouderwets op papier in te vullen. Maar het werd op een gegeven moment zo druk dat dit niet meer te doen was. Achteraf gezien was het ons zonder dit systeem vorig jaar door de grote drukte niet gelukt om alle orders in te voeren. Bovendien zijn nu alle gegevens voor alle medewerkers beschikbaar en blijft niets meer hangen in een mailbox of op papier. Alles wordt vastgelegd in hetzelfde systeem waarin we alles kunnen terugvinden. In het ticketsysteem kunnen we zelfs zoeken op de inhoud in de bijlagen van e-mails naar klanten.” 

Gebruikersgemak bij bestellen 

 Kroon merkt dat klanten veel meer gebruik maken van het nieuwe systeem. “Het werkt ook 10 keer beter en prettig, het ziet er veel professioneler uit. Dat straalt ook uit naar de verkoper omdat de klanten in de showroom meekijken met het scherm. De UX designer van Netzozeker heeft bij het ontwerp goed gekeken naar een optimale gebruikerservaring en dat heeft goed uitgepakt. We krijgen ook terug van klanten dat ze het heel overzichtelijk vinden. Ook de mail die klanten krijgen is qua ontwerp aangepast op het mobiele gebruik. De meeste mensen kijken immers inmiddels via een smartphone. Over gebruikservaring via de mobiel gesproken, we zijn nu met een doorontwikkeling bezig waarin klanten met de camerafunctie van hun telefoon virtueel de blokhut of het tuinhuis in hun eigen tuin kunnen plaatsen. We willen het zo makkelijk en leuk mogelijk maken voor klanten om bij Blokhutwinkel hun blokhut, tuinhuis, veranda of carport te kopen.” 

 “Wat de klant bij ons besteld, kopen we nu nog handmatig in via de mail bij de betreffende leverancier. Maar we willen dit geautomatiseerd laten verlopen zodra er een order in het systeem wordt geschoten.” 

René Kroon

Order direct vanuit systeem inkopen 

Om de interne processen te verbeteren wil Blokhutwinkel ook binnenkort direct vanuit de ordertool gaan inkopen. Kroon daarover: “Wat de klant bij ons besteld, kopen we nu nog handmatig in via de mail bij de betreffende leverancier. Maar we willen dit geautomatiseerd laten verlopen zodra er een order in het systeem wordt geschoten. Dat is extra handig omdat inkoop en planning bij ons aan elkaar vast zit. We zijn al met deze ontwikkeling gestart, maar het is best wel een uitdaging omdat we het niet over één, maar over meerdere losse producten hebben van circa 10 verschillende leveranciers. Ik heb er echter vertrouwen in dat ook dit met de kennis en expertise van Netzozeker goed gaat komen.” 

OOK DIRECT DIGITAAL INNOVEREN?

Neem contact met ons op of plan direct een afspraak.

De voordelen voor Blokhutwinkel

 

Netzozeker bouwde voor Blokhutwinkel een maatwerk applicatie. Met de applicatie van Netzozeker heeft Blokhutwinkel onder andere deze voordelen behaald:

  • Alle pakketten gekoppeld in één ordersysteem
  • Een verbeterde gebruikerservaring
  • Direct vanuit het systeem inkopen
Applicaties op maat Koppelingen (API)