Interview Peter (Security- en Privacy Officer): “Veiligheid en privacy staan hoog in het vaandel bij Netzozeker”

Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker. Organisaties verwerken bijna dagelijks vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Het is van belang om hier zorgvuldig mee om te gaan. Netzozeker neemt informatiebeveiliging serieus en is onder aansturing van Security- en Privacy Officer Peter Kluitmans goed op weg om het ISO 27001 certificaat te halen. Peter vertelt wat dit betekent voor de organisatie én voor de (potentiële) klanten.

Peter Kluitmans - Security & Privacy Officer

Informatiebeveiliging op orde

“Op pragmatische wijze analyseer ik de interne processen binnen Netzozeker en bekijk wat nodig is om deze aan te laten sluiten op de ISO 27001 norm waarmee we kunnen aantonen dat de informatiebeveiliging binnen ons bedrijf op orde is. Onderwerpen die hierin een rol spelen zijn het informatiebeveiligings- en privacybeleid, het in- door- en uitstroomproces, en toegangsbeveiliging. Wij zijn inmiddels halverwege, het raamwerk staat.”

Bewustwording organisatie

“We vinden het belangrijk dat (potentiële) klanten weten dat we zorgvuldig omgaan met hun data en hun daarin goed kunnen bedienen. Als Security- en Privacy Officer heb ik vanaf het begin onze medewerkers bewust gemaakt van het belang van veilige informatieverwerking en ervoor gezorgd dat ze qua privacy weten waar ze rekening moeten houden met softwareontwikkeling, gegevensverwerking en onderhoud van de infrastructuur.”

Privacy bij design

Het bewustzijn van veilige informatieverwerking is hoog bij Netzozeker. “Met ‘privacy by design’ zorgen we er bij Netzozeker voor dat software zo wordt ontworpen dat er op voorhand al zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de privacy van betrokkenen en de vereisten van de AVG. Denk daarbij bijvoorbeeld aan applicaties die we hebben ontwikkeld voor een onderwijsinstelling en een charitatieve organisatie. Alles wat je niet vraagt aan persoonsgegevens hoef je niet te beveiligen. Mijn advies is dan ook: stel uzelf de vraag: Hebben we de persoonsgegevens die we verzamelen echt nodig? Zo niet, pas dit dan aan in uw systeem of software.”

Netzozeker ondersteunt u graag bij het AVG-proof maken van uw software.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP