Dit zijn de 10 meest voorkomende kwetsbaarheden in software

In bestaande software zitten vaak kwetsbaarheden. Software dat vandaag goed is, kan dat morgen niet meer zijn. Regelmatig onderhoud is dus belangrijk. Vergelijk het met een auto. Een nieuwe rijdt fantastisch, maar zonder goed onderhoud staat u zo met pech stil op de weg. Het OWASP (Open Web Application Security Project) heeft een top 10 gepubliceerd van de grootste en meest voorkomende risico’s binnen webapplicaties. Loop deze door en ontdek de zwakke plekken in uw (web)applicatie of ICT-infrastructuur.

 

Er worden dagelijks nieuwe kwetsbaarheden ontdekt,
een veiligheidsscan is dus een momentopname.

Peter Kluitmans
Privacy- en Security Officer Netzozeker

 

Top 10 webapplicatie beveiliginsrisico’s

  1. Injectie
  2. Beschadigde verificatie
  3. Blootstelling van gevoelige gegevens
  4. XML Externe Entiteiten (XXE)
  5. Geschonden toegangscontrole
  6. Verkeerde configuratie van de beveiliging
  7. Cross-site scripting XSS
  8. Onveilige deserialisatie
  9. Gebruik van componenten met bekende kwetsbaarheden
  10. Onvoldoende logging & monitoring

Bron: https://owasp.org/www-project-top-ten/

 

Netzozeker levert altijd op met veiligheidsscan

Netzozeker neemt veiligheid serieusMet het zelfstandig beheren van software, platformen en applicaties zorgt Netzozeker ervoor dat uw ICT veilig en efficiënt blijft. Applicaties leveren we altijd standaard op met een Web Application Scan. Met deze veiligheidsscan testen wij de applicatie uitvoerig tegen de veiligheidsrisico’s zoals opgenomen in de OWASP Top 10. Mochten wij een kwetsbaarheid constateren, zullen wij de applicatie ook niet opleveren. Dat is onze Netzozekerheid.

 

Periodieke veiligheidsscans

Wilt u nog meer Netzozekerheid? Sluit dan een onderhoudscontract af met een periodieke veiligheidsscan. Door een periodieke veiligheidsscan van applicaties kunnen wij nieuwe kwetsbaarheden tijdig detecteren en maatregelen treffen tegen de gevonden kwetsbaarheden. U ontvangt bij elke scan van ons een rapport zodat u zelf overzicht heeft over de geboden veiligheid.

Lees hier meer over hoe wij uw software veilig houden

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP