Ricardo, de nieuwste specialist bij Netzozeker

Middenin de coronacrisis heeft Ricardo een stageplaats en een baan gevonden. Beide bij Netzozeker. “Op de website staat dat Netzozeker klanten vaak boven verwachting verrast. Voeg daar gerust stagiaires en medewerkers aan toe. Ze werken echt als één team, met één doel. Daardoor kreeg ik geen afzonderlijke opdrachten, maar mocht ik echt al meebouwen.” 

Ricardo is in februari een vast onderdeel van het team van Netzozeker. Net daarvoor heeft hij succesvol zijn stage als software developer voor de opleiding ICT van Deltion College afgerond. Hij hoopt in juni zijn diploma te behalen van deze BBL-opleiding. “Ik ga tot die tijd dus nog 1 dag per week naar school. En daar waar ze bij de opleiding nog wel eens achterlopen, loopt Netzozeker juist voorop”, ontdekte Ricardo. “Netzozeker gaat met de nieuwste technieken mee. Zo gebruiken ze de nieuwste frameworks, hierdoor ben je altijd wel met iets nieuws bezig.” Als voorbeeld noemt Ricardo  Vue.js. “Dit is een framework waarmee user interfaces worden gebouwd. Dat zien klanten dan weer terug in hun applicaties. Daar gaan mijn ogen zeker wel van stralen.”

 

Stage in coronatijd

“Het was een hele uitdaging om een stageplek te vinden in de coronatijd. Het online begeleiden van stagiairs vinden bedrijven onhandig. Maar na een gesprek bij Netzozeker, durfden zij wel garant te staan dat zij mij vanaf afstand ook goed konden begeleiden. Dat is ook wel gebleken. Vanaf huis was het goed te doen. Natuurlijk is het wat lastiger timen als je met meerdere mensen aan een project werkt. Op kantoor kan je makkelijk naar iemand toelopen, nu moet je alles beter inplannen. Maar dat is dus prima gelukt. Ik ben Netzozeker dankbaar dat zij mij de kans hebben gegeven. Daardoor heb ik geen vertraging opgelopen.”

 

Servers en kunstmatige intelligentie

Ricardo bouwt als junior software developer voortaan mee aan de slimme koppelingen en applicaties die Netzozeker ontwikkelt voor bedrijven die digitaal willen innoveren. “Ik wil vooral veel ervaring daarin op doen. Thuis ben ik daar ook mee bezig. Zo maak ik nu met het kleine computerplaatje Raspberry Pi een sensor in mijn auto, zodat ik een melding op mijn telefoon krijg als de deur opengaat. Ik vind het gewoon leuk om uit te vinden hoe alles werkt. In de toekomst zou ik graag een server opzetten bijvoorbeeld, maar ook de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie onderzoeken. Dat sluit ook goed aan bij Netzozeker als ambassadeur van de Smart Industry.”

Wil je ook werken bij Netzozeker? Kijk dan op onze website www.werkenbijnetzozeker.nl

MAAK KENNIS MET DE ANDERE SPECIALISTEN VAN NETZOZEKER MAAK KENNIS MET DE ANDERE SPECIALISTEN VAN NETZOZEKER