Ontspannen & resetten – De zomervakantie van Lieneke

Lees hoe we bij Netzozeker ontspannen en resetten in de vakantie. Want ook dan blijven onze ogen stralen van #digitaal #innoveren. Zo ontwerpt UX/UI designer Lieneke ook thuis haar kamers met de Design Thinking Methode.

Als UI/UX designer draait bij mij alles om de gebruikerservaring: verwachting, beleving en gevoel. Mijn doel is dat de gebruiker mijn ontwerp omarmt en graag gebruikt. Zowel op mijn werk, als in mijn privéleven. Nu we dit jaar door de corona niet op vakantie gaan, heb ik me gestort op het verbouwen van de slaapkamer van mijn twee zonen. Uiteraard gebaseerd op innovatieve, gebruikersvriendelijke ontwerp-oplossingen.

Voor het project van de slaapkamer heb ik ook de Design Thinking Methode toegepast:

Empathize: Het is belangrijk om de behoeften van de gebruiker in kaart te brengen, dit doe ik door vragen te stellen en foto’s te maken van hun huidige kamer.

Define: In deze fase wordt het probleem gedefinieerd; er is meer ruimte nodig voor persoonlijke spullen en een plek voor logees, de kinderen willen graag een stoere kamer met sterren en planeten.

Ideate: De kinderen maken schetsen en komen met ideeën voor hun droomkamer.

Zelf zoek ik inspiratie op Pinterest.

Prototype: De schetsen en ideeën worden uitgewerkt in een tekening. Deze tekeningen worden de gebruiker voorgelegd.

Test: De kinderen vinden het een goed idee en met wat kleine aanpassingen in het ontwerp kan het concept uitgevoerd worden, nu gaat het echte werk beginnen.

Methodisch te werk gaan is erg belangrijk in mijn functie als UX/UI-designer. Door de ervaring van de klant/gebruiker centraal te stellen, kom ik op innovatieve, gebruikersvriendelijke ontwerp-oplossingen.

Ps: Wilt u ook dat uw gebruikers uw applicatie gaat omarmen? Lieneke zorgt als UX/UI specialist ook graag voor u een doordachte interface met een goede user flow, neem daarom direct contact met ons op voor een kennismakingsgesprek

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP