Ontspannen & resetten – De zomervakantie van Matthijs Elshof

Vakantie is het moment om te ontspannen en te resetten. Lees hoe we dat bij Netzozeker doen. Want ook dan blijven onze ogen stralen van digitaal innoveren. Zo probeert Matthijs ook thuis alles zo smart mogelijk maken.

Voor Netzozeker richt ik me met veel plezier op het ‘smarter’ maken van bedrijven. Bij Netzozeker zijn we dan ook ambassadeur van de Smart Industry. Maar als vakidioot neem ik het werk natuurlijk mee naar huis, en probeer ik ook thuis alles zo smart mogelijk maken. Ik zie het als een sport om apparaten smart te maken en te koppelen. Door diverse elektronicahobby-producten (raspberry pi’s, arduino’s), samen met alle informatie die je met sensoren kunt verzamelen, kun je leuke slimmigheden halen uit de apparaten in huis. Zo kan ik deze zomer altijd genieten van een perfect binnenklimaat in onze slaapkamer.

Met opensource software heb ik 1 centrale domotica server draaien waar ik alles aan probeer te koppelen. Een voorbeeld hiervan is dat de airco in onze slaapkamer alleen werkt via een infrarood afstandsbediening. Dankzij het plaatsen en koppelen van een infrarood zender met wifi aan de domotica server, kan ik deze nu op afstand bedienen via spraak (google home). Nu kan ik het zo programmeren dat om 17:00 uur de airco aangaat als op een dag de zon meer dan 4 uur geschenen heeft, de binnentemperatuur op onze slaapkamer hoger is dan 20 graden en de buitentemperatuur ook hoger is dan 20 graden. De airco zorgt dan heel smart voor een perfecte temperatuur van 18 graden.

De onderdelen die gekoppeld zijn in mijn huis: Lampen in huis, lampen in de tuin, zwembad pomp, thermostaat, airco, weerstation, vochtigheidssensors, temperatuursensors, Google Home, Samsung TV, Nest camera en een Nest deurbel. Na deze vakantie zal er vast nog een onderdeel aan toegevoegd zijn.

Ik wens u een prettige smart vakantie

Ps: wilt u uw bedrijf ook smarter maken? Ik vertel u graag meer over slimme productie oplossingen. 

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP