Kennis, tips en trivia over de wereld van ICT en applicatieontwikkeling.

Kom jij ons versterken?

Werken als front-ender, back-ender of UI/UX designer?

Vacatures >

Ontspannen & resetten - De zomervakantie van Jasper

Netzozeker

Vakantie is het moment om te ontspannen en te resetten. Lees hoe we dat bij Netzozeker doen. Want ook dan blijven onze ogen stralen van #digitaal #innoveren. Zo bouwt Jasper als hobby-kok graag slim recepten.

JASPER FRANSEN / Accountmanager

Als accountmanager spreek ik veel bedrijven over de mogelijkheid om hun bestaande software slim na te bouwen door Netzozeker. De vertrouwde software, maar dan handiger, sneller en beter. Thuis doe ik eigenlijk vaak hetzelfde als hobby-kok.

Ik bouw eerst het oude recept na en geef er volgens een eigen twist aan. Dus dan maak ik het ook net iets lekkerder. In mijn vakantie hoop ik dan ook weer veel recepten na te bouwen. Het liefst achter de BBQ. En ik hoop dat mijn familie en vrienden ook volop genieten. Dat is dan mijn grootste compliment.

Hierbij deel ik mijn favoriete recept een heerlijke Chorizo en gamba quesadilla’s voor op de BBQ. Op mijn werk zijn mijn favoriete ingrediënten overigens een duidelijke offerte, heldere afspraken en goede communicatie. Dat zorgt altijd voor een geslaagd resultaat.

PS wilt u meer van mijn favoriete recepten of (meer halen uit) uw software? Ik nodig u graag uit bij mij aan tafel (gezellig gedekt uiteraard). Voor meer informatie over software nabouwen kijkt u hier.

 

Recept Chorizo en gamba quesadilla's

Rijkelijk gevulde tortilla’s waar de gesmolten kaas uitdruipt… is er een betere snack te bedenken? Deze variant met licht pittige chorizo, cajungamba’s en cheddar wordt het lekkerst als je hem bakt op een pizzasteen, zodat de tortilla’s extra krokant worden. Geen pizzasteen of barbecue bij de hand? Geen zorgen, dan bak je ze in de koekenpan. Houd wel de temperatuur goed in de gaten om aanbranden te voorkomen.

Ingrediënten (4 personen):

  • 300 g gepelde gamba’s uit de diepvries, maat 31/40 (klein)
  • 3 el cajunkruiden
  • 2 rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 1 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 8 tortilla’s (25 cm doorsnee)
  • 300 g cheddar, geraspt
  • 200 g chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie
  • Schil van 2 limoenen

Benodigdheden:

  • Barbecue met deksel voor direct grillen, een voorverwarmen
  • Kwastje
  • Pizzasteen (optioneel)
  • Brede spatel

Bereidingswijze (voorbereiding 20 minuten, bereiding 10 minuten):

  • Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit hem tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Ontdooi de gamba’s en dep ze goed droog. Kruid ze met de cajunkruiden en gril of bak ze kort tot ze gaar zijn.
  • Probeer de uienringen heel te houden terwijl je ze met olijfolie bestrijkt en besprenkelt met zout en versgemalen zwarte peper. Gril of bak de uienringen kort tot ze zacht worden.
  • Leg vier tortilla’s op een werkblad en verdeel de cheddar, chorizo, gamba’s, uienringen, peterselie en limoenschil erover.
  • Dek af met de overige vier tortilla’s en druk goed aan. Zet eventueel een pizzasteen op de barbecue en breng deze goed op temperatuur.
  • Leg met een brede spatel een gevulde tortilla op de pizzasteen, dek af met de deksel en bak de tortilla circa 3 minuten, tot de onderkant goudbruin is.
  • Draai de tortilla met de spatel om en bak de andere kant eveneens circa 3 minuten, tot hij goudbruin is en de kaas is gesmolten.
  • Schep de quesadilla van de barbecue en verdeel hem op een snijplank in zes punten. Herhaal met de overige drie gevulde tortilla’s en serveer met een tomatensalsa.

Eet smakelijk!