Kennis, tips en trivia over de wereld van ICT en applicatieontwikkeling.

Kom jij ons versterken?

Werken als front-ender, back-ender of UI/UX designer?

Vacatures >

Glasvezel op bedrijventerrein Deventer

ICT-oplossingen

Supersnelle verbinding voor een vriendenprijs, mits genoeg aanmeldingen. Het is zover: glasvezel op uw bedrijventerrein

MKB Magazine: uitgave april 2017

Razendsnel internetten, voordelig bellen, storingsvrij televisiekijken en overal online (samen)werken via uw dataverbinding. Dat hoeft u met ADSL niet te proberen. Maar dat is wel de luxepositie van veel bedrijven waar u mee concurreert. Bedrijven met toegang tot glasvezel en zoals ICT-specialist Ron Aarnink oordeelt: ‘Dat is oneerlijke concurrentie.’

Ron Aarnink is directeur van Netzozeker, een ICT-aanbieder uit Deventer. Aarnink: ‘Een glasvezelverbinding biedt bedrijven concurrentievoordeel, maar de individuele ondernemer heeft geen invloed op de aanleg van glasvezel. Tenzij hij of zij daar maandelijks honderden euro’s voor neer wil (en kan) tellen. Daarom is het initiatief genomen voor betaalbaar glasvezel op de bedrijventerreinen van de stad: de Weteringen, Bergweide, Kloosterlanden en het A1 bedrijvenpark. Hier zijn veel van onze klanten gevestigd. Een glasvezelverbinding betekent dat zij hun positie kunnen versterken, en dat is goed voor de stad Deventer als geheel.’

Glasvezelgebied

Glasvezelgebied Deventer industrieterrein

80 aanmeldingen voor 1 juli 2017

De aanbieding van Netzozeker is aantrekkelijk: een snelle en betrouwbare glasvezelverbinding vanaf 139 euro per maand, afhankelijk van hoeveel Mbit u kiest. Aansluitkosten waarmee u 500 tot enkele duizenden euro’s bespaart ten opzichte van het normale tarief. En een capaciteit van 50 tot 1000 Mbit, tegenover (gemiddeld). Er moet wel één ding tegenover deze gunstige voorwaarden staan.

"We hebben minimaal 80 deelnemende bedrijven nodig, anders gaat de glasvezelaanbieder niet graven. Halen we die 80 aanmeldingen niet, dan is de kans nihil dat er zakelijk glasvezel in Deventer komt de komende jaren."

Zowel het Parkmanagement Deventer als MKB Deventer steunen dit initiatief, in de hoop dat wij als ondernemers straks collectief klaar zijn voor de toekomst. Want we gaan natuurlijk alleen maar méér online werken en leven met z’n allen, dus een toekomstbestendige dataverbinding is geen overbodige luxe.

Meld u direct aan

Waarom glasvezel (afgezien van de snelheid)?

Dat een glasvezelverbinding snel is, hoeven we niemand meer uit te leggen. Maar er zijn veel meer voordelen dan die snelheid alleen. Om er een aantal te noemen:

Gebruik uw glasvezel zoals u wilt

Met glasvezel kunt u uw verbinding zelf ‘indelen’. Stel u kiest de laagste capaciteit van 50 Mbit, wat voor de meeste bedrijven ruim voldoende is. Dan kunt u bijvoorbeeld zeggen: ik wil 10 Mbit voor onze online werkplekken beschikbaar hebben, 10 Mbit voor de mailserver, 10 Mbit voor bellen via internet en 20 Mbit voor onze internetverbinding. Zo kan iedereen binnen uw bedrijf snel en prettig werken.

Stabiele verbinding, met minimaal 99,8% uptime

Een verbinding die 95% van de tijd gegarandeerd werkt, klinkt best stabiel. Maar die storing gáát een keer gebeuren en dan ligt uw bedrijf ineens plat. Met de gegarandeerde uptime van 99,8% van een glasvezelverbinding, loopt u zo min mogelijk risico.

Meer capaciteit dan nodig, dus voorbereid op de toekomst

De connectie tussen internet en ons dagelijks leven wordt steeds groter. Dat betekent dat uw bedrijf alleen maar méér capaciteit nodig zal hebben, niet minder. Helemaal als u verwacht dat uw bedrijf gaat groeien. Met een glasvezelverbinding kunt u over een capaciteit van 1000 Mbit beschikken. Daar kunt u op z’n zachtst gezegd nog wel even mee vooruit!

Net zo snel uploaden als downloaden (ideaal voor de cloud)

Een glasvezelverbinding is ‘symmetrisch’. Dat betekent dat u net zo snel kunt uploaden als downloaden. Andersoortige verbindingen hebben standaard een snellere downloadfunctie, omdat downloaden tot voor kort meer werd gebruikt. Maar als uw medewerkers online samenwerken, is uploaden net zo belangrijk. En online werken heeft natuurlijk de voordelen dat:

  • het altijd en overal kan.
  • mensen tegelijk aan bestanden kunnen werken.
  • uw gegevens online staan (dus niet verloren kunnen gaan als een server crasht).

Dat maakt samenwerken en werken-op-afstand een stuk sneller, veiliger en effectiever.

Vier, vijf of zes vliegen in één klap

Een glasvezelverbinding is niks meer of minder dan een lijn waar data overheen gaat. Dat kan allerlei data zijn. Niet alleen internet, maar ook telefonie, televisie en softwareprogramma’s. Aarnink: ‘Bedrijven kunnen zakelijk bellen via hun glasvezelverbinding. Dat is een stuk voordeliger dan via een traditionele telefoonverbinding, zowel voor vaste als mobiele nummers. En natuurlijk is de techniek al zover ontwikkeld dat alle voorzieningen van telefooncentrales – zoals een beller in de wacht zetten een keuzemenu bieden of doorverbinden – ook online mogelijk zijn. Een televisieabonnement op de zaak is ook steeds gebruikelijker, en niet alleen bij bedrijven als een sportschool of horecavoorziening. Ook in kantines, entrees en wachtruimtes zien we steeds vaker een televisie. Maar de grootste winst van een snelle dataverbinding zit met afstand in: online werken. Werken waar en wanneer je wilt is voor steeds meer mensen een belangrijke afweging bij het reageren op een vacature. Werkgevers die toekomstgericht en flexibel zijn, worden als aantrekkelijk gezien. Wij horen bijna dagelijks de positieve reacties van werknemers op werken in de . Mede daarom zijn wij erg enthousiast over deze kans op glasvezel in Deventer. Voor ons is het natuurlijk ook een verdienmodel, daar willen we transparant over zijn. Maar met deze bodemprijzen moeten wij het vooral hebben van de goede reputatie die dit ons oplevert.’

De boodschap is duidelijk. Elke ondernemer op de bedrijventerreinen de Weteringen, Bergweide, Kloosterlanden en het A1 bedrijvenpark kan meedoen. Dat zijn ruim 700 bedrijven bij elkaar, en met 80 aanmeldingen is de kritieke grens bereikt; dan gaat de glasvezelaanbieder graven. Aanmelden kan via Deventerglasvezel.nl. Hier vindt u ook meer informatie.