Zijn uw informatiesystemen al aan elkaar gekoppeld?

Handmatig gegevens invoeren is de grootste frustratie op de werkvloer. Herkent u dat? Bovendien kost het overzetten van data van het éne informatiesysteem naar het andere onnodig veel tijd en fouten. Dus waarom moeilijk doen als het gekoppeld kan? Laat Netzozeker uw softwarepakketten met elkaar verbinden zodat er één goed samenwerkend systeem ontstaat.

Door systemen aan elkaar te koppelen met software is het dubbel invoeren en zoeken van gegevens niet meer nodig. Doordat de pakketten via de koppeling goed met elkaar communiceren en onderling geautomatiseerd data uitwisselen, verlopen bedrijfsprocessen efficiënter. Kortom het is een procesverbetering met software. Ook maakt dit ketenintegratie mogelijk.

 

Voorbeelden van software koppelingen

Met software koppelen creëert Netzozeker meerwaarde voor onze klanten. En daar gaan onze ogen van stralen! Twee voorbeelden van koppelingen die wij voor klanten geïmplementeerd hebben: Voor Grolsch hebben wij met een koppeling enorme efficiencyslag gemaakt in het vastleggen van biercontracten met horecaexploitanten. Voor de bekende bierbrouwer hebben we een applicatie ontwikkeld en deze meteen slim gekoppeld aan het CRM-systeem én geïntegreerd met een rekentool, offertetool en autorisatieschema. Lees hier de klantcase. Voor Brezo, dochteronderneming van Print.com heeft Netzozeker met een slimme koppeling gezorgd voor een optimale ketenintegratie doordat hiermee de onderlinge logistieke processen automatisch op elkaar zijn afgestemd. Zowel intern als voor de klanten van Brezo.

 

Hoe werkt een koppeling?

Een koppeling is een stukje op zichzelf staande software. Het is een technische verbinding tussen softwarepakketten, leveranciers en klanten. Daarmee functioneert het als een automatisch verkeerssysteem tussen twee of meerdere applicaties. Hierdoor wisselen de applicaties digitaal de juiste data met elkaar uit. Door de koppeling werken al uw afzonderlijke softwarepakketten goed samen. Netzozeker is koppeling specialist voor diverse softwarepakketten. Zo koppelt Netzozeker software voor het automatiseren van administratieve, financiële, logistieke, personeel- en productieprocessen.

 

Wat is een API koppeling?

Veel koppelingen worden gemaakt met een zogenoemde API.
De afkorting staat voor Application Programming Interface. API’s zijn niet meer weg te denken. Waarschijnlijk gebruikt u ze zelf ook dagelijks. Zo communiceren onze smartphones met de API van WhatsApp om nieuwe berichten op te halen of met de API koppeling van Buienradar om te checken of het gaat regenen. Inloggen via een andere website op Facebook of LinkedIn? Ook dat gaat allemaal via API’s. Kleding online besteld? Die webshop verwerkt direct uw bestelling foutloos in de administratie. In de tekening hieronder ziet u hoeveel informatie van populaire applicaties in 60 seconden uitgevoerd worden op het internet. Naast API-koppelingen bestaan er meerdere manieren om software te laten samenwerken, zoals een EDI-koppeling voor veelal industriële toepassingen. Het gaat voor deze blog echter te ver om in te gaan op alle koppelopties.

De voordelen van het koppelen van al uw informatiesystemen

  • Gegevens in alle softwarepakketten zijn altijd actueel.
  • Geen handwerk invoer, data komt altijd foutloos over.
  • U krijgt meer overzicht en kunt betere analyses maken.
  • Koppelen bespaart kosten en werkt efficiënt.
  • U kunt uw klanten sneller helpen.
  • Er ontstaat één systeem dat voor uw hele organisatie goed werkt.
  • Geen desinvestering van uw software pakketten.
  • Uw medewerkers hebben meer tijd om uw organisatie naar een hoger niveau te brengen.
  • Uw bedrijf wordt schaalbaar, en is klaar voor groei.

 

Waarom processen automatiseren?

Netzozeker laat uw bedrijf slimmer en sneller werken door digitale innovatie. Met de juiste (maatwerk)software en/of slimme koppelingen kunnen we uw processen automatiseren. Met een naadloze integratie en communicatie tussen applicaties kunnen processen sneller, beter en goedkoper uitgevoerd worden en kunt u efficiënt, gestructureerd en foutloos werken. Maar denkt u ook aan verdergaande digitalisering: koppeling tussen netwerken, goederen- en informatiestromen, het real-time koppelen van orderinformatie en kwaliteitscontrole. Als ambassadeur van de Smart Industry ondersteunen wij graag bij de digitale transformatie van uw bedrijf.

 

Alle applicaties zijn te koppelen!

Veel bedrijven gebruiken meerdere softwarepakketten. Zoals ERP, HRM, CRM, planning software boekhoudprogramma’s, facturatie en tijdregistratietools. Deze kan Netzozeker allemaal voor u aan elkaar koppelen tot één geïntegreerde proces automatisering. Wist u dat de meeste grote softwarepakketten zoals Exact, SAP, AFAS, Navision, Ridder IQ, Plan de Campagne en Unit4 zelfs al een koppeling beschikbaar hebben? Zo is er al een Afas koppeling en Exact koppeling voorhanden.
Koppelen aan ERP is dus geen enkel probleem. Naast het koppelen met Afas, Unit4 en Exact, kunnen we ook SaaS oplossingen als SalesForce, Office 365, Zendesk geïntegreerd laten samenwerken.

Natuurlijk zijn software koppelingen met uw leveranciers (just in time leveringen), resellers, klanten (inclusief betaling en track en trace) en medewerkers ook mogelijk. Daarvoor koppelt Netzozeker met alle apparaten, machines en PDA’s! Onze innovatieve integratie oplossingen zorgen er voor dat informatie soepel door de complete keten loopt en altijd in het juist softwarepakket gebruikt wordt.

 

Inventarisatie te koppelen informatiesystemen

Voor het koppelen van uw software start Netzozeker met een inventarisatie van uw huidige softwarepakketten. We brengen met een business analyse de samenhang tussen de huidige processen en software in kaart. Welke data moet er waarom moeten worden uitgewisseld? Hoe wordt de data nu geëxporteerd, waar zitten de bugs, is het nog veilig, is er een API (Application Programming Interface) beschikbaar? Ook bekijken we of de software aansluit op de wensen van uw business, er nieuwe functionaliteiten wenselijk zijn en natuurlijk hoe de ideale koppeling er uit ziet. Op basis hiervan krijgt u een concreet voorstel.

Laat Netzozeker ook uw applicaties met elkaar integreren. Dan werkt u efficiënter dan ooit.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP