Stuur medewerkers de weg op met een optimale planning.

Hoe plant u snel de optimale dagelijkse routes in voor al uw medewerkers op de weg? Waarbij automatisch rekening wordt gehouden met belangrijke voorwaarden als starttijden, openingstijden, leveringsafspraken, vakantieplanning en verkeersdrukte? Met een route planningsgenerator ontwikkeld door Netzozeker natuurlijk. Zo legt één van onze klanten 50%(!) meer klantbezoeken per week af met onze planningssoftware. Onze experts leggen uit hoe dit werkt.

Vertegenwoordigers, onderhoudsmonteurs, buitendienstmedewerkers, bezorgers, reparateurs,… ze zijn de hele dag onderweg voor opdrachten. Een efficiënte planning maken hiervoor is zo eenvoudig nog niet. Er moet rekening worden gehouden met werkuren, openingstijden van de klant, starttijden, pauzes, drukte op de weg, spoedorders, beschikbaarheid van producten en ga zo maar door. Hoe zorgt u dan toch voor een efficiënte routeplanning? Door Netzozeker te vragen routeplanningssoftware te ontwikkelen dat rekening houdt met al deze aspecten. De op maat gemaakte planningssoftware stelt dan automatisch aan de hand van beschikbare data de meest optimale route voor.

 

Kan dat niet gewoon met google Maps?

“Ik kan met Google Maps toch ook de snelste route kiezen?” Dat klopt. Voor een enkele rit kan een routeplanner als Google Maps prima een route van punt A naar punt B calculeren. Er wordt echter geen rekening gehouden met vervoerskosten, rust- en rijtijden, klantafspraken, rayons, thuislocaties van de medewerkers etcetera. U loopt dus al snel tegen problemen aan wanneer een medewerker meerdere adressen moet aandoen. Ook moet handmatig de planning voor meerdere medewerkers op elkaar worden afgestemd. Niet handig en efficiënt dus. Netzozeker heeft ervaring met het ontwikkelen van planningsgenerator software die hier direct rekening mee houdt. Dit bespaart u veel werk. Bovendien zijn er extra opties mogelijk. Zo kunnen uw medewerkers onderweg eenvoudig met een tablet, smartphone of handheld, toegewezen opdrachten oproepen en hun werk registreren. U kunt er voor kiezen dat klanten hier direct een afschrift van krijgen in hun mailbox. Zelfs een vervolgafspraak kan automatisch ingepland worden door een route planningsgenerator.

Efficiënte routeplanner brengt Attack veel winst

Zo heeft Netzozeker voor Attack dierplaagbestrijding een gebruiksvriendelijke routegenerator gebouwd. In deze routetool worden op basis van algoritmes de meest voordelige routes automatisch ingepland. Hierbij houdt de software rekening met de starttijd van de bestrijder, de vakantieplanning, openingstijden van klanten, vaste dag-afspraken en verschil in postcodegebieden. Dankzij de routegenerator die Netzozeker voor Attack op maat heeft ontwikkeld zijn de routebestrijders nu zo efficiënt ingedeeld dat ze samen 50% meer bezoeken kunnen afleggen. Met de knowhow van Netzozeker in het ontwikkelen van software en het werken met algoritmes is het gelukt om de meest optimale routes te genereren. Lees hier de klantcase. Attack gebruikt naast de routegenerator ook een planningsgenerator. Dit systeem zorgt naast de planning ook voor de rapportage, financiële afhandeling én genereert direct een vervolgafspraak. De resultaten zijn ook direct inzichtelijk voor de klant.

 

5 voordelen van Route- planningsgenerator door Netzozeker

  • Automatische planning en overzicht
  • Gebruiksvriendelijke user interface
  • Uitzonderingen automatisch meegenomen
  • Koppelingen met andere software mogelijk
  • Verhoogt stiptheid en klanttevredenheid

 

Een voorbeeld van het berekenen van een optimale route.

Als u slechts enkele adressen wilt bezoeken en niet gekoppeld bent aan allerlei voorwaarden dan is de optimale route snel en redelijk eenvoudig te berekenen. Als eerste dient u de afstanden te weten tussen alle adressen. Kijkend naar de afbeelding hiernaast dus tussen de adressen:
A en C, A en B, A en D
B en A, B en C, B en D
C en A, C en B, C en D
D en A, D en B, D en C

- Traveling Salesman Problem

De volgende stap is via een algoritme berekenen wat de optimale route is. Hier gaat u alle mogelijkheden langs en telt u de afstanden bij elkaar op. De optimale afstand, in dit geval A-C-D-B-A is uiteindelijk de meest efficiënte route.

Om de optimale route te berekenen kan een routeplanner ingezet worden. Deze rekent exact de afstand uit zoals u ziet in bijgaande afbeelding. Voordelen zijn dat u de exacte route heeft en tevens een tijdsduur terugkrijgt van de rit. Hierbij is het zelfs mogelijk om rekening te houden met eventuele drukte op bepaalde tijden en datums. Een nadeel hiervan is de kosten voor elke route die u opvraagt.

U kunt ook de postcodes omzetten naar een GEO-locatie en dan de afstand eenvoudig berekenen. Dit is echter lang niet zo efficiënt als een routeplanner. Bij de GEO-locaties rekent u met een rechte lijn. Zoals dit voorbeeld laat zien is de route over de weg 2.1KM maar direct 800m. Daarnaast beschikt u natuurlijk niet over de tijdsduur om van punt 1 naar 2 te komen. Om dit zo dicht bij de realiteit te laten komen zult u moeten rekenen met diverse factoren.

In dit voorbeeld is nog geen rekening gehouden met extra voorwaarden. Zodra deze toegevoegd worden de berekeningen (in het algoritme) complex. Hoe plant u bijvoorbeeld 400 afspraken voor komende week waarbij rekening gehouden moet worden met in waarbij je rekening moet gaan houden met bijvoorbeeld beschikbaarheid van medewerkers, tijdvlakken van klanten en meerdere routers per persoon per dag. Gelukkig kunt u in deze situaties rekenen op de expertise van Netzozeker.

Ook een optimale routeplanner?

De kortste weg naar een optimale routeplanner is een telefoontje of mailtje naar Netzozeker. Wij hebben ervaring met het ontwikkelen van planningssoftware waarbij niet alleen de locaties de route bepalen. Kies ook voor een routeplanner op maat die rekening houdt met afspraken, beschikbaarheid, drukte, calamiteiten en openingstijden. Een zorg minder voor u en prettig voor uw medewerkers en klanten.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP