Software nabouwen voor dummies: een korte uitleg voor beginners

Oude software weer als nieuw. Met de vertrouwde look & feel, maar dan sneller, beter en slimmer. Dat is slim software nabouwen. Herkenbaar en vertrouwd in gebruik voor uw medewerkers, maar met de nieuwste digitale technologie voor uw organisatie. In deze blog legt Netzozeker uit hoe wij uw software vernieuwen. Dit zodat u ook als niet IT’er inzicht krijgt in het verbeteren van uw software.

 

Zo werkt Slim Software nabouwen

In het kort analyseren we bij software nabouwen de functionaliteiten van uw bestaande software. We inventariseren samen met u de benodigde en gewenste (nieuwe) functionaliteiten. Daarna creëren en testen we stapsgewijs de nieuwe software die aansluit op uw bedrijfsprocessen en groei-ambities. Software wordt in kleine stukjes (sprints) opgeleverd, zodat aanpassingen altijd mogelijk zijn. We zorgen ook voor support en onderhoud. Daarmee verouderd uw software niet en blijft het zowel technisch als functioneel actueel. Voor zover korte uitleg van de werkwijze van software nabouwen. Nu volgt de uitgebreide toelichting hoe we stapsgewijs uw software vernieuwen

 

Hoe we uw software nabouwen?
Gewoon. Stap voor stap.

 

1. Inventarisatie softwareomgeving

Een goede voorbereiding is een belangrijke succesfactor bij software moderniseren. Dus nadat we met elkaar kennis hebben gemaakt, en u heeft gezien hoe onze ogen gaan stralen van de vraag om met u mee te denken, starten we met een inventarisatie. Dit om inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken. We brengen uw software omgeving in kaart, (we willen hier uiteraard een geheimhoudingsovereenkomst / NDA voor ondertekenen), lopen met u de applicaties door en stellen de wensen, de knelpunten en de verbetermogelijkheden.

 

2. Analyse en advies

Met de opgedane inzichten uit de inventarisatie zorgen we vervolgens voor een onafhankelijke business analyse en leveren we een goed onderbouwd advies aan met een plan van aanpak en offerte. Inclusief een eerste ontwerp dat u een inkijk geeft hoe de oude software er in een nieuw jasje uit komt te zien. Een goede analyse zorgt er tevens voor dat we het softwareproject samen sneller succesvol tot een goed einde brengen. Dit werken we uit tot een advies met een offerte waar u op kunt bouwen.

 

3. Ontwikkelen en nabouwen

Daarna stellen we een team voor u samen die de benodigde software gaat schrijven en ontwerpen. Als dit goed is gekeurd kan het nabouwen beginnen. Wij maken de front-end (wat u ziet, dit blijft bij nabouwen herkenbaar voor uw gebruikers) en de back-end (wat het doet, dit bevat de vernieuwing en betere prestaties). Wij ontwikkelen dit volgens een iteratief proces, dus stapsgewijs met korte sprints. Design, bouw prototype, testen en terugkoppelen voor elk klein onderdeel. Dit blijven we goed en veelvuldig met u afstemmen. Geen verrassingen op dit gebied voor u.

 

4. Migreren en opleveren

Taak voor taak, onderdeel voor onderdeel, voltooit het team de overgang van de ontwikkelomgeving naar uw nieuwe systeem en migreren wij waar mogelijk de data van het oude naar uw nieuwe pakket. Goed om te weten: doordat Netzozeker uw software nabouwt loopt uw huidige bedrijfsvoering geen risico. U kunt voor de overgang ook eerst alle functionaliteiten uitgebreid testen in een ontwikkelomgeving. Deze zeer efficiënte en productieve werkwijze zorgt ervoor dat de ontwikkelingstijd wordt beperkt, fouten snel worden getackeld en misverstanden worden vermeden.

 

5. Onderhoud en service

Netzozeker levert nieuwe applicaties altijd standaard op met een Web Application Scan. Met deze veiligheidsscan testen wij de applicatie uitvoerig tegen de meest voorkomende veiligheidsrisico’s. Wij leveren pas op als er geen enkele kwetsbaarheid wordt geconstateerd. Onze security officer denkt mee op het gebied van security, privacy en AVG. Netzozeker houdt uw software vervolgens feilloos up to date op onze eigen hostingplatform en met onze Netzozeker-heid: onze beheer- en servicepakketten. Misschien is er na verloop van tijd behoefte naar extra functies. Dit is geen enkel probleem! Uitbreiding is altijd mogelijk, de software groeit dus gemakkelijk met uw bedrijf mee!

 

Welke software bouwen we na?

We kunnen alle verouderde software herbouwen, verbeteren en beveiligen. Elk software programma (zoals een ERP/ Processysteem, projectmanagementsoftware, CRM systemen, salestool, pakketten van bijvoorbeeld SAP of Microsoft) en elke programmeertaal geschreven op of in besturingssystemen en talen zoals DOS, MS-DOS, Flash, Oracle, SCO, Cobol, Clipper, Visual Basic, C, Pyhton, Microsoft Access en/of Excel) kunnen we ombouwen. Zo zetten we de applicaties gemaakt in Visual Basics 6, Microsoft Dynamics, Microsoft navision 2009 of navision 6 om naar een moderne variant. Geen taal of programma heeft geheimen voor ons. We besteden niets uit en spreken de Nederlandse taal. Dit zorgt voor een heldere en duidelijke communicatie met korte lijnen.

 

Waarom bouwen we software na?

Er komt een tijd dat de huidige software die uw bedrijf gebruikt steeds vaker uitvalt, niet meer voldoet aan (GDPR) wetgeving, niet meer wordt ondersteund door de leverancier en wellicht updates van Windows of de mobiele telefoon tegenhoud. Het is dan een kwestie van tijd voordat een inbreker deze gaten vind en uw systemen worden gekaapt. Dit wil niet zeggen dat u een nieuw softwarepakket moet kopen, het betekent wel dat uw ICT oplossing toe is aan vernieuwing. Software namaken door Netzozeker is dan een kostenbesparende oplossing.

 

Het resultaat: Stralende ogen en veel rendement

Pas na volle tevredenheid rollen we de vernieuwde software uit binnen uw bedrijf. Dit zodat we een resultaat krijgen waar we samen trots op zijn. Daar gaan onze ogen van stralen. We vinden het niet alleen leuk om oplossingen voor u te bedenken en software te bouwen, we zijn net zo blij – zo niet zelfs trotser en gelukkiger – als u wanneer u de software begint te gebruiken die wij voor u hebben ontwikkeld. Dus dat onze software onder de streep veel rendement voor uw bedrijfsprocessen oplevert. Want daar gaat het om!

 

Digitaal innoveren met Netzozeker

Netzozeker ontwikkelt software die uw bedrijfsprocessen sterk verbeteren en vereenvoudigen. Dit kan volledig nieuwe software op maat zijn, het slim koppelen van uw bestaande software of het verbeteren van uw huidige software door het slim nabouwen hiervan. We gaan graag in gesprek wat voor uw softwareomgeving  de juiste keuze is. Ontdek ook onze kracht voor advies, bouw en beheer.

 

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP