Innoveren en optimaliseren van software garandeert topprestaties

Ajax wil zichzelf donderdag na de return tegen Young Boys kwartfinalist in de Europa League kunnen noemen en daarmee ook structureel aansluiten bij de internationale top. Belangrijk daarbij is dat ze dan niet steeds opnieuw moeten beginnen. Maar kunnen doorselecteren. Dit zodat de selectie continu kwalitatief scherp en op peil blijft. Dit geldt ook voor software. Ook die moet topprestaties garanderen. Niet door steeds geheel nieuwe software te selecteren, maar door optimalisatie en doorselecteren van bestaande software. Kortom door software slim na te bouwen: jouw huidige software maar dan beter.

Doorselecteren. Een bekende term in de topsport. Topteams blijven topprestaties leveren door voortdurend te sleutelen aan hun selectie. Een nieuwe, frisse wind is af en toe nodig om te innoveren. Doorselecteren betekent niet het afscheid van een speler, maar continue alertheid dat de juiste mensen op de juiste positie staan. Voor een topprestatie is bouwen en doorselecteren geen optie maar een must! Dat geldt ook voor software. Dit door deze slim na te bouwen.

Doorselecteren van software

Wanneer is het tijd om te doorselecteren en te innoveren? Hoe zorg je ervoor dat een team nooit stilvalt of minder presteert in een zich steeds sneller ontwikkelende omgeving? De situatie bij een club maar ook bij een bedrijf verandert elk jaar. Het is een kwestie vanconstant beoordelen. Een goede coach herkent het moment. Net zoals Let’s Develop als “softwarecoach” weet wanneer het tijd is voor het doorselecteren van software. Wij geven je hierbij 5 signalen waaraan ook jij kunt herkennen dat het hoogste tijd is om in te grijpen in de software omgeving: