Maak jouw bedrijfsprocessen efficiënter met webapplicaties.

Hoe divers de doeleinden van webapplicaties ook zijn: van telebankieren, online routeplanners, elektronische leeromgevingen tot en met online bestelmethodes. Eén ding hebben ze gemeen: ze vergemakkelijken bedrijfsprocessen. Ook binnen jouw bedrijf kunnen webapplicaties processen vereenvoudigen en automatiseren. Zoals een klantportaal, ERP/CRM-systeem, intranet of (self)service portal. Webapplicaties zijn dan ook van grote meerwaarde voor jouw bedrijf én klanten.

Maak uw bedrijfsprocessen efficiënter met webapplicaties

Een webapplicatie, ook wel web-based application of webapp genoemd, is een term die we gebruiken voor een programma dat op een webserver draait en via het internet en een webbrowser overal benaderd kan worden. Dat is ook het grootste voordeel van een webapplicatie. De gebruiker hoeft dus nooit iets te installeren. Webapps worden ingezet om processen te automatiseren, te digitaliseren of gemakkelijker te maken. In essentie vereenvoudigen ze jouw bestaande processen.

Van de meeste bedrijfssoftware is ook een mobiele versie beschikbaar die op een tablet of smartphone draait. Maar wanneer de app bijvoorbeeld niet goed aansluit op het bedrijfsproces, ligt de keuze om een eigen applicatie te ontwikkelen voor de hand.

Van de meeste bedrijfssoftware is ook een mobiele versie beschikbaar die op een tablet of smartphone draait. Maar wanneer de app bijvoorbeeld niet goed aansluit op het bedrijfsproces, ligt de keuze om een eigen applicatie te ontwikkelen voor de hand.

5 voordelen van een webapplicatie voor jouw bedrijf

 

II

“Webapplicaties worden vaak ingezet om te digitaliseren, te automatiseren en simpelweg om dingen gemakkelijker te maken”

Rinus Lindoorn

Waarom een webapplicatie? Interne samenwerking

Omdat het mogelijk is om altijd en overal te werken met een webapplicatie, is het veel makkelijker om samen te werken. De opgeslagen content is voor iedereen gelijk. Er is dus maar één versie van een bestand. Dubbele invoer wordt voorkomen en iedereen heeft altijd realtime inzicht. Elke webapplicatie is bovendien te koppelen aan je bestaande software en applicaties en naar wens uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Dus altijd web-based en klaar voor de toekomst. Door jouw eigen webapplicaties te laten bouwen kun je bedrijfs- en werkprocessen soepel en efficiënt laten verlopen.

Waarom een webapplicatie? Samenwerking met externen

Niet alleen voor de interne organisatie is een webapplicatie van toegevoegde waarde. Met het bieden van een webapplicatie zoals een klant- of serviceportaal kunt je jouw servicelevel naar een hoger niveau brengen. Een webapplicatie kan het bestelproces of klantcontact soepeler en eenvoudiger laten verlopen. Zo kun je met een klantportaal de optie bieden om voorraad te bekijken, bestellingen te plaatsen, facturen in te zien en gegevens te wijzigen. Klanten kunnen met een account altijd en overal inloggen op deze afgeschermde online omgeving. Door een klantportaal te laten maken dat naadloos integreert met de back-office systemen kunnen medewerkers beter hun werk voor de klant doen. Een goed ingericht klantportaal draagt bij aan loyale klanten, hogere klantwaarde en maakt ketensamenwerking mogelijk.

5 praktische pluspunten webapplicaties

Niet alleen procestechnisch, ook praktisch gezien zijn er veel voordelen aan webapplicaties. Zo hoeven ze niet geïnstalleerd te worden. Webapps zijn gewoon vanuit de browser, dus locatie-onafhankelijk te gebruiken voor iedereen met een internetverbinding. 5 andere praktische voordelen zijn:

DIGITAAL
INNOVEREN?

Meer weten wat wij voor jouw business kunnen betekenen?
Deel jouw wensen met ons

Start intake

Klantcase webapp Attack

Een mooi voorbeeld van een webapplicatie is de planningsgenerator die wij voor Attack hebben ontwikkeld. Met de nieuwe planningsgenerator is het automatisch duidelijk in welke week, welke bestrijder, bij welke klant ingepland moeten worden. Deze data wordt vervolgens gesynchroniseerd met de handheld (PDA) van de bestrijders van Attack. Met die PDA weet die bestrijder precies waar ze heen moeten en wat ze moeten doen. Tijdens het bezoek scant de bestrijder me

t de PDA de controlepunten en voert hier ook offline de bevindingen in. Na synchronisatie zijn de resultaten direct inzichtelijk voor zowel de klant als Attack. Hierdoor hebben klanten snel inzicht in eventuele risico’s op het gebied van plaagdieren binnen hun bedrijf.

Webapplicatie voor jouw
op maat

Let’s Develop ontwikkelt graag gebruiksvriendelijke maatwerk webapplicaties die processen vereenvoudigen, versnellen of op andere manieren efficiënter maken. Het succes van jouw webapplicatie wordt bepaald door het gebruikersgemak en de achterliggende infrastructuur. Wij zorgen er dan ook voor dat de webapplicatie zelf ook eenvoudig in gebruik is en een plezier om mee te werken. Functioneel, gebruiksvriendelijk, intuïtief, snel, tijdbesparend en op elk apparaat goed te bekijken (responsive). Onze UX/UI specialist zorgt voor een doordachte interface en een goede user flow. Daarnaast regelen we ook de hosting. Let’s Develpo maakt gebruik van Web Application Firewalling om jouw webapplicatie nog beter te beschermen. Bij oplevering scannen wij bovendien jouw applicatie op de meest voorkomende kwetsbaarheden (zie onze eerdere blog over de OWASP top 10 beveiligingsrisico’s).

 

Ontwikkeling van webapplicaties

Hoe maken wij webapplicaties? De eerste stap is altijd een software analyse waarmee we knelpunten en verbetermogelijkheden in kaart brengen. Let’s Develop is specialist in signaleren van knelpunten en kansen voor procesoptimalisatie met software. Je krijgt daarmee een webapplicatie dat niet alleen jouw processen ondersteunt, maar ook optimaal presteert. Met alle nieuwe mogelijkheden om jouw bedrijfsprocessen te digitaliseren van dien. Dus wil je digitaal innoveren en jouw bedrijfsprocessen efficiënter maken met jouw eigen webapplicatie op maat? Plan dan een afspraak in via letsdevelop.tech.