De plussen en minnen van standaard en maatwerk software

Netzozeker laat bedrijven slimmer en sneller werken met digitale innovatie. Onze ogen gaan stralen van het ontwikkelen van maatwerksoftware en van het slim koppelen en nabouwen van software. De mogelijkheden met software zijn eindeloos. Wat voor u de beste keuze is, hangt af van het doel: wat wil uw organisatie met de software bereiken binnen welke tijd en budget?
Uiteraard zijn er in het algemeen wel voordelen en nadelen te benoemen. In deze blog zetten wij de plussen en minnen van standaard en maatwerk software op een rij. Standaardsoftware wordt vaak ingezet voor eenvoudige processen die volgens een bepaalde volgorde verlopen. Maatwerk software kan zo ontwikkeld worden dat deze aansluit op complexere processen.

 

Netzozeker kan standaardpakketten slim voor u koppelen

De belangrijkste voordelen van standaardsoftware zijn de lage kosten en de snelle implementatie. U hoeft de standaardoplossing vaak alleen te configureren om deze in gebruik te nemen. Het belangrijkste nadeel is dat aanpassen niet kan of erg prijzig is. Omdat het om een kant-en-klare software oplossing gaat moet de bedrijfsvoering aangepast worden aan de software. Tevens ondersteunt het softwarepakket meestal één specifiek proces. Er zijn daarom vaak meerdere pakketten nodig. Deze kunnen wel slim aan elkaar gekoppeld worden door Netzozeker. 

Lees meer over het koppelen van software >>

 

5 redenen om te kiezen voor standaard software

  • Relatief lage kosten
  • Ruime keuze, veel aanbieders
  • Veilige keuze, veel gebruikers
  • Kant-en-klaar, snel geïmplementeerd
  • Automatische updates

 

Maatwerksoftware geheel afgestemd op uw wensen

Daar waar standaard oplossingen vaak gericht zijn op één proces, wordt maatwerksoftware, het woord zegt het al, specifiek voor uw organisatie ontwikkeld, een unieke oplossing dat aansluit bij uw bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen ook specifieke complexe bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden, volledig afgestemd op uw wensen. Nadeel is dat maatwerksoftware over het algemeen duurder is en dat het implementeren meer tijd kost. De andere kant is dat u op beide ook zelf invloed heeft: dit bijvoorbeeld door de software stapsgewijs (agile) te ontwikkelen en in te voeren. Een werkwijze die overigens standaard is bij Netzozeker.

 

5 belangrijke voordelen om te kiezen voor op maat gemaakte software

  • Volledig aangepast aan uw wensen en bedrijfsproces
  • De applicatie groeit mee met uw organisatie
  • Vergroot uw onderscheidend vermogen door unieke functionaliteiten
  • Verbetert rendement en productiviteit, levert tijd- en kostenbesparing op
  • Is flexibel en te koppelen aan bestaande software,

Het is verstandig om uzelf af te vragen of een standaardpakket toereikend is voor het doel dat u wilt behalen. Nog verstandiger is om hierover snel vrijblijvend in gesprek te gaan met Netzozeker. Wij weten klanten met onze kennis vaak boven verwachting te verrassen en adviseren wij u graag over de beste softwareoplossing waarmee u weer jaren vooruit kunt met uw organisatie.

Meer weten? Neem dan direct contact met ons op of plan een kennismakingsgesprek.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP