De plussen en minnen van standaard en maatwerk software.

Let’s Develop laat bedrijven slimmer en sneller werken met digitale innovatie. Onze ogen gaan stralen van het ontwikkelen van maatwerksoftware en van het slim koppelen en nabouwen van software. De mogelijkheden met software zijn eindeloos. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van het doel: wat wil jouw organisatie met de software bereiken binnen welke tijd en budget?
Uiteraard zijn er in het algemeen wel voordelen en nadelen te benoemen. In deze blog zetten wij de plussen en minnen van standaard en maatwerk software op een rij. Standaardsoftware wordt vaak ingezet voor eenvoudige processen die volgens een bepaalde volgorde verlopen. Maatwerk software kan zo ontwikkeld worden dat deze aansluit op complexere processen.

Let’s Develop kan standaard pakketten slim voor jou koppelen

De belangrijkste voordelen van standaardsoftware zijn de lage kosten en de snelle implementatie. Je hoeft de standaardoplossing vaak alleen te configureren om deze in gebruik te nemen. Het belangrijkste nadeel is dat aanpassen niet kan of erg prijzig is. Omdat het om een kant-en-klare software oplossing gaat moet de bedrijfsvoering aangepast worden aan de software. Tevens ondersteunt het softwarepakket meestal één specifiek proces. Er zijn daarom vaak meerdere pakketten nodig. Deze kunnen wel slim aan elkaar gekoppeld worden door Let’s Develop. 

Lees meer over het koppelen van software >>

5 redenen om te kiezen voor standaard software

Maatwerk software geheel afgestemd op jouw wensen

Daar waar standaard oplossingen vaak gericht zijn op één proces, wordt maatwerksoftware, het woord zegt het al, specifiek voor jouw organisatie ontwikkeld, een unieke oplossing dat aansluit bij jouw bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen ook specifieke complexe bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden, volledig afgestemd op jouw wensen. Nadeel is dat maatwerksoftware over het algemeen duurder is en dat het implementeren meer tijd kost. De andere kant is dat je op beide ook zelf invloed heeft: dit bijvoorbeeld door de software stapsgewijs (agile) te ontwikkelen en in te voeren. Een werkwijze die overigens standaard is bij Let’s Develop.

5 belangrijke voordelen om te kiezen voor op maat gemaakte software

Het is verstandig om uzelf af te vragen of een standaardpakket toereikend is voor het doel dat je wilt behalen. Nog verstandiger is om hierover snel vrijblijvend in gesprek te gaan met Let’s Develop. Wij weten klanten met onze kennis vaak boven verwachting te verrassen en adviseren wij je graag over de beste softwareoplossing waarmee je weer jaren vooruit kunt met jouw organisatie.

Meer weten? Neem dan direct contact met ons op of plan een kennismakingsgesprek.

DIGITAAL
INNOVEREN?

Meer weten wat wij voor jouw business kunnen betekenen?
Deel jouw wensen met ons

Start intake