SOFTWARE ONTWIKKELING

Vraag en antwoorden software ontwikkeling

Softwareontwikkeling voor bedrijven die efficiënter willen werken/produceren. Netzozeker ontwikkelt software die met uw bedrijf en markt meegroeit. Verwachten uw klanten steeds meer service en mogelijkheden? Met onze software kunt u dat bieden.

We verbeteren uw processen, met als doel: tijdswinst, omzetverhoging, kostenbesparing, meer service verlenen, on-demand leveren, et cetera. Met softwareontwikkeling is heel veel mogelijk.

Hieronder hebben wij voor u een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet.

LEES VERDER

Hoe werkt softwareontwikkeling?

Software ontwikkelen begint met een stapsgewijze procesbeschrijving. In die beschrijving geven we antwoord op alle vragen over de software die u wilt laten bouwen. Zoals: wat wilt u bereiken? Moet de te ontwikkelen software samenwerken met bestaande programma’s of platformen? Wat is uw budget? Op basis van een hele lijst onderwerpen brengen we een advies uit. Dat geeft u een goed overzicht van alle mogelijkheden, zodat u keuzes kunt maken. Vervolgens maken we de procesbeschrijving definitief, inclusief planning en oplevering. En dan gaan we de software ontwikkelen.

 

Wat zijn de voordelen van software ontwikkelen ten opzichte van standaard software gebruiken?

Voor het ontwikkelen van software hebben we zo’n volledige en flexibele werkwijze geïmplementeerd, dat u snel met uw nieuwe software kunt gaan werken. Het grootste voordeel is dat u precies de mogelijkheden krijgt die uw organisatie nodig heeft. Niet meer en niet minder. Standaard softwarepakketten zijn vaak heel uitgebreid om zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen. Met als resultaat dat u de helft van de opties niet gebruikt (maar er wel voor betaalt). Dat kan ook behoorlijk frustrerend werken; steeds door zinloze schermen te moeten. Daarnaast heeft standaard software vaak niet exact de mogelijkheden die ideaal zijn voor uw organisatie. Terwijl we met het ontwikkelen van software naadloos aansluiten bij de wensen en eisen van uw bedrijf. Kort samengevat:

 • U bepaalt zelf de functionaliteiten.
 • De software voldoet aan al uw wensen en eisen.
 • U heeft geen last van overbodige functionaliteiten.

 

Zorgen jullie ook voor het beveiligen en updaten van de software?

De toepassingsmogelijkheden van software zijn enorm en worden alleen maar groter. Steeds meer gebruiksvoorwerpen kunnen met elkaar communiceren, om het dagelijks leven gemakkelijker te maken. Dat is fantastisch, maar er zit wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet uw software veilig zijn, zodat buitenstaanders niet mee kunnen kijken. De software moet regelmatig geüpdatet worden om storingen en andere problemen te voorkomen. En de ontwikkeling van de software moet vlot gebeuren, zodat u er zo snel mogelijk mee kunt werken.

Daarom bieden wij standaard een complete service als we software voor uw bedrijf ontwikkelen. We nemen alle aspecten in begrijpelijke taal met u door, zodat u precies weet wat u van ons mag verwachten. In de rest van dit verhaal gaan we hier dieper op in.

 

Wat is de Service Level Agreement van Netzozeker?

Dat wij uw software ontwikkelen betekent niet dat u verplicht voor beheer/onderhoud bij ons moet zijn. Maar we vinden het wel belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over het belang hiervan. Op basis daarvan kunt u zelf besluiten of u een Service Level Agreement (SLA) wilt afsluiten en hoe uitgebreid die moet zijn. Elke SLA is maatwerk, waarin u opneemt wat u belangrijk vindt. Zoals:

 • Maandelijkse scans om kwetsbare plekken te vinden, die we direct verhelpen (patchen).
 • Voorrang in geval van een storing.
 • Ondersteuning voor uw medewerkers, als zij vragen hebben over de software.
 • Proactief beheer, waarbij we 24 uur per dage en 7 dagen per week de veiligheid en vlekkeloze werking van uw software monitoren.

 

Kunnen we zelf ook zien hoe onze software presteert?

Dat kan zeker. Wij werken altijd met volledige openheid. Alle data die wij verzamelen staan volledig tot uw beschikking. De real time logfiles, monitorgegevens en storingsmeldingen kunt u inzien. En u heeft toegang tot veiligheidslogboeken en overige logs, zoals informatie over software updates en tickets waarin een probleem wordt omschreven. 

 

Kunnen andere ontwikkelaars onze software verder uitbouwen?

Een softwareprogramma bouwen we natuurlijk in een programmeertaal, waar er tientallen van zijn. Wij werken met veelgebruikte talen en leveren schone code op, zonder overbodige plugins en andere toeters en bellen. Zo draait uw website uitermate stabiel. En mocht u willen overstappen naar een andere ICT-partij, dan kunnen zij probleemloos met onze code werken.

En stel dat u móet overstappen, omdat wij failliet gaan? Daar hebben wij de volgende escrow regeling voor: wij deponeren uw code een aantal keren per jaar bij een derde partij. Hier kunt u de broncode opvragen, waar een andere softwareleverancier mee verder kan. Bovendien blijft al uw software na ons faillissement nog drie maanden draaien, helemaal kosteloos. Dat geeft u ruim de tijd om een nieuwe softwarepartner te zoeken.

 

Is onze software altijd beschikbaar, ook tijdens updates of doorontwikkeling?

Continuïteit is voor elke organisatie essentieel. Wij zorgen er dan ook voor dat uw software altijd feilloos werkt. Een grote update plannen we op een moment dat u er zo min mogelijk last van heeft, zoals middenin de nacht. En voor het door ontwikkelen van uw software gebruiken we een OTAP-straat: Ontwikkelen, Testen, Acceptatie, Productie. In de OTAP-straat draait een exacte kopie van uw software, en daar gaan wij mee aan het werk. We bouwen bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit, of een koppeling. Daarbij doorlopen we elke OTAP-fase, van ontwikkeling tot productie. Zo kunt u doorwerken terwijl wij ontwikkelen, en krijgt u de nieuwe versie van de software pas in gebruik als die foutloos is. 

 

Ontwikkelen jullie de software zelf?

Veel ICT-bedrijven doen zaken met ontwikkelaars in lagelonenlanden. Dat zijn goed opgeleide mensen die hun codetalen spreken en hun software opleveren vanuit India of Hongarije. Dit kan voordelig zijn vanuit financieel oogpunt, maar toch kiezen wij ervoor uitsluitend met Nederlandse specialisten te werken, in eigen huis.

Ten eerste omdat een taalbarrière altijd ruis oplevert. Daardoor valt het product uiteindelijk tegen. Of moet de opleverdatum verschoven worden. Of is er intensief contact nodig om het project toch nog goed af te ronden. Of alle drie. Ook dat kost tijd en geld. Ten tweede omdat Nederlandse developers bij de beste ter wereld behoren. En ten derde omdat we onze kennis en kunde op het hoogste niveau willen houden, door elke dag bezig te zijn met software ontwikkelen.

 

Wat is jullie werkwijze bij softwareontwikkeling?

We hebben al het een en ander verteld over hoe wij werken. Zoals de procesbeschrijving die we gebruiken bij het uitdenken van uw software, en de OTAP-straat voor het ontwikkelen, testen en opleveren. Als specialist op het gebied van bedrijfsprocessen optimaliseren, werken we zelf natuurlijk ook zo slim mogelijk. We gebruiken verschillende methodes voor slim samenwerken, zoals scrum, lean en kanban softwareontwikkeling. We kiezen de werkwijze die het beste bij onze klant aansluit. Waar mogelijk, werken we het liefst volgens de agile aanpak. Deze methode heeft onze voorkeur, omdat:

 • We nauw kunnen samenwerken met de aangewezen specialisten binnen uw organisatie.
 • U elke twee of drie weken een verbeterde, werkende versie van de software krijgt opgeleverd.
 • We eerder in beeld krijgen wat de kritieke momenten in het proces zijn.
 • U direct kunt bijsturen tijdens het ontwikkelproces, waardoor we risico’s minimaliseren.
 • Aanpassingen sneller doorgevoerd kunnen worden.
 • Onze werkwijze volledig transparant is.
 • U en wij een hoger rendement halen.

 

Hoe werkt software-ontwikkeling voor de maakindustrie?

Wij ontwikkelen software specifiek volgens de eisen van uw organisatie. Netzozeker werkt zowel voor de maakindustrie als voor dienstverlenende bedrijven. Voor de maakindustrie is Smart Industry vaak belangrijk; slimmer produceren, gebruik maken van digitale mogelijkheden en optimaal inspelen op de wensen van de klant. Denk aan een drukkerij die on-demand kaartjes of foto’s levert. Daar zit een uitgekiend proces achter, waardoor elke klant veel opties en mogelijkheden heeft, maar dat intern zoveel mogelijk gestandaardiseerd is. Zo komen klantgerichtheid en efficiënt werken bij elkaar. Hoe we dat doen? Door programma’s te laten samenwerken en handelingen te automatiseren.

 

Wat is het verschil met software-ontwikkeling voor dienstverlenende bedrijven?

Smart Industry is de verzamelnaam voor het automatiseren, digitaliseren en optimaliseren van de maakindustrie. Productiebedrijven willen de komende jaren overstappen op slimmer werken, om een sterke concurrentiepositie te behouden. Veel dienstverlenende bedrijven profiteren al langer van de mogelijkheden van online-software. Voor deze doelgroep ontwikkelen we al jaren software-oplossingen, gericht op: omzetverhoging, tijdswinst en kostenbesparing.

 

Wat is software nabouwen?

Zo lang uw productieproces min of meer gelijk blijft, zult u niet snel behoefte hebben aan nieuwe software. Waarom verbeteren wat gewoon goed is? Maar software raakt op een gegeven moment verouderd. Met als gevolg dat het niet meer veilig is, niet meer geüpdatet wordt en/of niet meer compatibel is met nieuwe(re) hardware. Bovendien kan het stuk gaan. In al deze gevallen ligt uw productieproces stil en dat wilt u te allen tijde voorkomen. Netzozeker heeft de oplossing, in de vorm van software nabouwen. We bouwen uw bestaande software volledig na, volgens de eisen van deze tijd. En natuurlijk kunt u de software optimaliseren; ergerde u zich al jaren aan een ontbrekende functionaliteit of een onhandige werkwijze? In de nieuwe, verbeterde versie van uw oude software is alles exact zoals u wilt.

Oude software die wij veel nabouwen zijn gebouwd in Microsoft Acces, Microsoft Excel,  Navision 2009 (nav 2009) navision 6, visual basic 6 (vb6). Dit is echter maar een kleine greep uit de lijst. 

 

Hoe kan software bedrijfsprocessen optimaliseren?

Uw mensen en machines doen hun werk op basis van informatie. Denk aan klantgegevens, bestellingen, voorraadcijfers et cetera. Die data zijn waardevol, onder meer omdat:

 • U inzicht krijgt in de (toekomstige) mogelijkheden van uw bedrijf.
 • U kunt zien welke handelingen goed geautomatiseerd kunnen worden.
 • U de systemen van verschillende afdelingen op elkaar kunt aansluiten voor een efficiënter proces.

Het effect van automatisering is dat we al die informatie beheersbaar maken. Want programma’s als Excel zijn effectief tot op zekere hoogte, maar niet specifiek voor uw organisatie ontwikkeld. Uw eigen software, daar kan niks tegenop!

Zoals bij elk maatwerk product, lopen de kosten voor softwareontwikkeling uiteen. Die zijn afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, de omvang van uw project en het beschikbare budget. Daarbij vinden wij een aantal zaken belangrijk:

 • Duidelijke afspraken over alle aspecten van onze samenwerking. U weet vooraf exact wat wij gaan opleveren, wanneer we gaan opleveren en wat de kosten zijn.
 • Softwareontwikkeling biedt u aantoonbaar toegevoegde waarde. Denk aan meer efficiënte, nauwkeurigheid en klanttevredenheid en/of lagere kosten.
 • Het is niet uw taak om de ideale software voor uw bedrijf te bestellen. Het is onze taak om met u mee te denken, en een uitgekiend voorstel te maken op basis van onze kennis en ervaring.

 

Welke oplossingen ontwikkelen jullie?

Wij ontwikkelen maatwerk applicaties / software. Dit kan een nieuwe applicaties zijn, maar ook een applicatie die wij vernieuwen / moderniseren. Dit laatste noemen wij ook wel software nabouwen. Naast het ontwikkelen van applicaties koppelen wij ook applicaties met elkaar. Zo kunt u met uw favoriete applicaties werken en zal de data automatisch beschikbaar zijn in al uw applicaties. 

De oplossingen die wij voor klanten ontwikkelen zijn zeer divers. Van het ontwikkelen van een bedrijfsapplicatie waar in alle bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd en geborgd zoals een ERP/CRM systeem tot applicaties zoals een planningstool, een product configurator of een klantenportaal. 

Dus wilt u een klanten portal laten ontwikkelen, een API koppeling laten maken, een bedrijfsprocessen digitaliseren of wellicht gewoon slim software nabouwen? Bij Netzozeker bent u aan het goede adres. 

 

Ik wil een software koppeling laten maken, kan dat?

Indien u software wilt koppelen dan is dat uiteraard mogelijk. De meeste software beschikt over een API (application programming interface). Door de systemen te koppelen wisselen ze data met elkaar uit en is het dubbel invoeren van gegevens niet meer nodig. Heeft uw applicatie geen koppeling? Geen probleem, in de meeste gevallen is er nog prima mee te koppelen. 
Meer weten? lees onze blog over software koppelen

 

Kunnen jullie ook koppelen met mijn ERP systeem?

Wilt u koppelen met Afas, Exact, Afas, Unit4, Ridder IQ, Plan de Campagne (Bemet), Proteus ERP, Trimergo, Dynamics, SAP of een ander pakket dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op onze pagina software koppelen

 

Ik wil een klantenportaal laten ontwikkelen

Wilt u een klantportaal laten ontwikkelen? Dan bent u ook bij Netzozeker aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een klantportaal maken die volledig aansluit bij uw bedrijfsprocessen. Een klantportal ontwikkelen wij op maat en koppelen we moeiteloos met uw huidige software om data uitwisseling mogelijk te maken. 

 

Meer informatie over softwareontwikkeling

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden met softwareontwikkeling? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Ons team van specialisten zit voor u klaar.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP