Software koppelen

SOFTWARE KOPPELEN

Vraag en antwoorden inzake software koppelen

Wij krijgen geregeld vragen inzake het koppelen van software. Om u sneller te kunnen helpen hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, uiteraard voorzien van een antwoord.

Mocht u ondanks deze pagina nog vragen hebben dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar. Ook kunt u meer informatie vinden op onze dienstenpagina “Software koppelen“. 

 

LEES VERDER

Kan ik een API aan mijn klanten en leveranciers aanbieden om data te ontsluiten?

Als u data via een API aan uw klanten en leveranciers wilt ontsluiten creëert u veel kansen voor uw bedrijf naast de voordelen en het gemak voor uw klanten. Speciaal voor dit onderwerp hebben wij een blog (5 redenen om klanten en leveranciers uw eigen API aan te bieden) geschreven met meer informatie over het aanbieden van een eigen API. 

 

Kan ik een API aan mijn bestaande software koppelen?

In de meeste gevallen heeft uw ERP pakket een API om te kunnen koppelen met andere software. Deze is echter vaak niet geschikt om aan uw klanten en leveranciers aan te bieden. Wilt u uw data wel beschikbaar stellen aan derden, dan is ons advies om een eigen API te laten ontwikkelen die gekoppeld kan worden aan de API van uw ERP pakket. Een API ontwikkelen doet Netzozeker uiteraard graag voor u. Wij kijken dan uiteraard ook naar de rechten en rollen van leveranciers en maken ook overige gewenste functies beschikbaar zoals het rechtstreeks kunnen inschieten van orders en opvragen van voorraad statussen. Alles is mogelijk.

 

Waar moet ik zoal aan denken bij een eigen API?

Naast het laten maken van de API zelf is het belangrijk dat er goede en overzichtelijke documentatie aanwezig is. Dit is noodzakelijk voor de klanten en leveranciers die met uw API willen koppelen. In de documentatie moet onder meer staan welke functies er zijn, welke data verwacht wordt en welke data en in welk formaat er teruggegeven wordt. Daarnaast is het belangrijk voor ontwikkelaars om de API te kunnen testen met dummydata. Tevens is de beveiliging en goed onderhoud van groot belang. We zien steeds meer aanvallen op API’s. Daarom scant Netzozeker een API periodiek op veiligheidsfouten.

 

Werken mijn API’s nog als mijn software of bedrijfsmodel veranderd?

API’s kunnen eenvoudig meegroeien met uw bedrijf. Indien u bijvoorbeeld een andere ERP versie aanschaft, dan hoeft alleen de API aan de kant van uw software aangepast te worden. Uw partners zullen hier niets van merken, hooguit dat nieuwe functionaliteiten zullen ontstaan. Dit betekent een extra kans voor u voor het verhogen van de klanttevredenheid en het toevoegen van waarde aan bestaande services met digitale innovatie. Daar gaan onze ogen van stralen.

 

Met welke ERP systemen kunnen jullie koppelen?

Wij kunnen met bijna alle ERP systemen koppelen, de meest gangbare zijn Afas, Exact, Afas, Unit4, Ridder IQ, Plan de Campagne (Bemet), Proteus ERP, Trimergo, Dynamics of SAP. Staat uw ERP leverancier hier niet bij, geen paniek. Bijna alle ERP systemen van deze tijd kunnen naadloos gekoppeld worden. Bel ons gerust en wij kunnen u vrijwel direct het antwoord geven.

 

Kan ik Netzozeker een API koppeling laten maken?

Wilt u met software koppelen middels een API of zelf een API aanbieden aan uw klant? Dan kunnen wij u zeker helpen. Op onze pagina over software koppelingen leest u alle informatie.

 

Wat is middleware?

Middleware is een laag tussen verschillende systemen. Middleware verbindt verschillende systemen met elkaar en zorgt voor de communicatie en overdracht van gegevens.  

 

Meer informatie over software koppelingen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met software koppelingen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Ons team van specialisten zit voor u klaar.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP